מבצעי ריהוט
מאז ומעולם נודעו מבצעי ריהוט כמושא לחיפוש של לא מעט דיירים ובעלי בתים. הריהוט, כמו יתר מוצרי הצריכה היוקרתיים מעלה את מחירו, ואם נוסיף גם עלויות מיסוי כמו אלו של הארץ, המחיר יהיה יקר עוד יותר מאשר בחו"ל. יחד עם זאת, לא היינו ממליצים לכם לייבא ספה מ- EBAY או שולחן מ- "עלי אקספרס" משום ש- "אחריתו מי ישורנה" כאשר משהו ישתבש ברהיט? ברהיט ישראלי שנרכש בארץ יש לכם כתובת לפנות אליה ולקבל שירות, זיכוי או פיצוי עבור מה שנגרם לו. מה שכן חשוב לדעת על חנות הרהיטים הישראלית הוא שמומלץ מאד להבין את זהותה, ומה היא בדיוק מוכרת, על מנת לפסוק אם היא זולה או לא, והאם מומלץ לקנות אצלה או לא.
יצרני רהיטים
כמובן שיצרני רהיטים הם כתובת בטוחה מאד לקניית רהיטים. אין עמלות מכירה, ויש לכם כתב התחייבות ישיר של היצרן. מבחינה זו אתם מכוסים במאת האחוזים לא רק במחיר, אלא גם בשירות שתקבלו, ובעתיד הרהיטים שלכם גם אם יקרה לו משהו, ואפילו משהו חמור.
יבואנים ידועים מחו"ל
קיימות כל מיני פירמות וקיימים כל מיני יצרני חוץ נודעים מאיטליה – אם זה בתחום העץ, מגרמניה – בתחום הריהוט המתכתי, וכד'. יבואנים רשמיים של אותן פירמות הם כתובת בטוחה, גם אם המחיר יהיה יקר יותר מאשר אצל יבואן מקביל (מיד נלמד מי הוא יבואן מקביל). אצל יבואן כזה יש לכם כתב התחייבות לכל רהיט שתקנו, עם אישור היצרן לטפל בתקלות שיהיו בו (בכפוף לתנאים בכתב האחריות כמובן).
יבואנים מקבילים
למען הסר ספק, דווקא אצלם תוכלו למצוא באמת מבצעי מטבחים במחירי מבצע, משום שהם לא תלויים ביצרנים, בשונה מהיבואנים הרשמיים להם יש הסכם קב ונקי עמם, כולל בתמחור. יבואן מקביל הוא מי שהשיג את הרהיט בדרך לא דרך, קנה את זה מיבואן אחר בחו"ל, או אפילו קנה זאת ישירות מדייר שמכר לו. כשאתם אצל יבואן מקביל, חשוב לברר היטב שיש גם אחריות מצדו, ושהוא יכול לתת בדיוק את אותו מענה שהיבואן הרשמי יכול. אם יש לכם ספק, מוטב לא להשקיע שם כסף, כדי שלא "תיתקעו" עם רהיט לא מתאים ללא מענה.